Videocontent: een relatief nieuwe manier om te communiceren

VIDEOCONTENT: EEN RELATIEF NIEUWE MANIER OM TE COMMUNICEREN

 

WAAROM VIDEO?

Waarom verweef je video in je marketingstrategie? Omdat video een krachtig medium is. Je kan jouw verhaal vertellen en tonen aan jouw publiek. Je prikkelt in een korte tijd de zintuigen zien en horen bij de kijker. Hierdoor is de impact van video zoveel groter dan vaak gedacht.

WIE BEREIK JE?

De juiste keuze van mediatools is strategisch altijd heel belangrijk in jouw communicatieverhaal. Wil je een jonger publiek bereiken, dan zijn traditionele media niet meer voldoende. Opgelet, deze traditionele mediatools blijven steeds de basis van een goed communicatieplan, maar Social Media zijn de perfecte aanvulling. Video neemt een steeds belangrijkere rol in. Door gebruik te maken van video kan je jouw boodschap op een meer emotionele manier overbrengen. Grote merken als Mercedes hebben dit zeer goed begrepen. Sinds het gebruik van video in hun Social Mediastrategie is de gemiddelde leeftijd van hun kopers in één jaar tijd met 4 jaar gedaald.

HOE GEBRUIK JE VIDEO?

Videomarketing kan relatief goedkoop. Uiteraard zijn er de productiekosten van de spot, maar verder kan je wel op een goedkope manier communiceren. Focus je wel niet enkel op video, deze tool blijft ondersteund en aanvullend op jouw andere communicatietools. Plaats jouw video(s) steeds op je eigen website. Combineer deze dan met Social Media als YouTube, Facebook, … Jouw volgers zorgen voor de rest. Uiteraard kan je ook ‘tijd’ kopen op allerlei online kanalen. Deze investering moet je afwegen afhankelijk van jouw boodschap, het gewenste resultaat, … Maar over deze vragen dien jij je geen zorgen te maken, daarvoor heb je je reclamebureau.